Roşii, verzi, mai mici, mai mari, mai iuţi sau mai puţin iuţi. Ardei de toate felurile şi iată ce bine le stă şi în borcan, pe post de conservă!

4 borcane
Preparare 1h
Dificultate mică

Ingrediente

2 kg ardei iuţi
1 l apă
250 ml oţet din vin alb
Sare grunjoasă după gust
Zahăr după gust
piper boabe
frunze de dafin

Mod de preparare

Speli borcanele şi le sterilizezi. Între timp speli ardeii şi-i pui la scurs. Amesteci apa cu oţetul, sarea, zahărul, frunzele de dafin şi boabele de piper şi pui compoziţia pe foc într-o oală până când dă câteva clocote.

Opăreşti în acest amestec ardeii pentru 10 secunde şi-i scoţi repede cu o spumieră. Îi aşezi în borcane, torni apa până când sunt bine acoperiţi, înfiletezi capacele şi-i laşi să se răcească înainte să-i pui în cămară.

sursa foto: Photocuisine

Loading...
Evaluează articolul