Ardei iuţi în oţet

jar of hot green and yellow peppers in vinegar jpeg

Roşii, verzi, mai mici, mai mari, mai iuţi sau mai puţin iuţi. Ardei de toate felurile şi iată ce bine le stă şi în borcan, pe post de conservă!

4 borcane Preparare 1h Dificultate mică

Ingrediente

2 kg ardei iuţi

1 l apă

250 ml oţet din vin alb

Sare grunjoasă după gust

Zahăr după gust

piper boabe

frunze de dafin

Mod de preparare

Speli borcanele şi le sterilizezi. Între timp speli ardeii şi-i pui la scurs. Amesteci apa cu oţetul, sarea, zahărul, frunzele de dafin şi boabele de piper şi pui compoziţia pe foc într-o oală până când dă câteva clocote.

Opăreşti în acest amestec ardeii pentru 10 secunde şi-i scoţi repede cu o spumieră. Îi aşezi în borcane, torni apa până când sunt bine acoperiţi, înfiletezi capacele şi-i laşi să se răcească înainte să-i pui în cămară.

sursa foto: Photocuisine