Dacă şi ţie îţi place să asezonezi uneori mâncarea cu ardei muraţi, e bine să ai mereu la îndemână câţiva în frigider. Iată o reţetă simplă pe care trebuie să o încerci.

Ingrediente

230 ml oţet

1 linguriţă sare grunjoasă

2 linguri zahăr brun

½ linguriţă oregano uscat

boia, după gust

3 căţei de usturoi

60 ml ulei de măsline

230 g ardei iuţi

Mod de preparare

Într-un vas mai mare, dai la foc, la temperatură medie, oţetul, sarea, zahărul, oregano, usturoiul curăţat şi strivit, uleiul şi boiaua. Adaugi ardeii tăiaţi rondele şi laşi pe foc 10-15 minute, amestecând din când în când.

Transferi ardeii într-un borcan care se închide ermetic şi torni peste ei lichidul în care au fiert. Laşi la frigider o zi, înainte de servire. Îi poţi păstra la rece timp de 1 lună.

Sursa http://www.loveandoliveoil.com

Loading...
Evaluează articolul