Aceste aripioare aromate şi iuţi sunt perfecte pentru o petrecere cu prietenii! Invită-i să vă desfătaţi!

Ingrediente

Pentru pui

1 ½ aripioare de pui
3 albuşuri de ou
2 linguriţe bicarbonat de sodiu
1 lingură sare de mare

Pentru sos

¼ cană sos soia
¼ cană suc de mere
1 lingură oţet din orez
1 lingură ulei de susan
2 bucăţi ardei iute, tocat mărunt
1 lingură seminţe de susan prăjite
1 căţel de usturoi, tocat
½ linguriţă ghimbir proaspăt tocat
1 ceapă, tocată mărunt

Mod de preparare

Într-un bol amestecă albuşurile de ou, bicarbonatul de sodiu şi sarea de mare.

Adaugă puiul şi lasă-l la marinat pentru 6 ore.

Pregăteşte un grătar pe care îl vei pune deasupra unei tigăi. Pune puiul pe grătar. Apoi pune tigaia la frigider şi las-o timp de 24 de ore descoperită pentru a te asigura că puiul este uscat înainte de a fi băgat la cuptor.

Pune grătarul în mijlocul cuptorului preîncălzit şi lasă puiul la gătit timp de 30-35 minute sau până când crusta devine crocantă. În timp ce se găteşte, învârte puiul la fiecare 10 minute.

Scoate carnea din cuptor şi lasă-l să se răcească 5 minute înainte de a-l servi.

Amestecă ingredientele pentru sos. Serveşte puiul cu acest sos.

sursa: www.angsarap.net

Loading...