Primăvara este momentul în care piaţa se umple de culoare. Fructele şi legumele autohtone aşteaptă pe tarabe să fie cumpărate şi cosumate. Faptul că un produs este românesc nu înseamnă că este şi sănătos.

Odată luate fructele şi legumele de la piaţă, în ciuda spălării, acestea rămân toxice din cauza pesticidelor care nu sunt îndepărtate. Cercetătorii de la Universitatea din Ohio, SUA, au luat peste 36.000 de probe din produsele alimentare şi au observat că, după spălare, au rămas 178 de pesticide. Cel mai mare nivel de substanţe chimice a fost găsit în căpşuni, spanac, piersici, ţelină, struguri, pere, cireşe, roşii, cartofi şi ardei gras.

Căpşunile au conţinut ridicat de pesticide

În momentul testării, căpşunile au avut un conţinut cel puţin 20 de pesticide.

Alimentele cu cele mai puţine pesticide au fost: porumbul, avocado, ananasul, varza, ceapa, mazărea congelată, papaya, sparanghelul, mango, pepenii, vinetele, kiwi, pepenele galben, conopida şi grepfrutul. Doar 1% din probele de porumb dulce şi avocado au avut pesticide detectabile.

Află cum poţi înlătura pesticidele pe clicksanatate.ro.

Loading...
Evaluează articolul