Fiecare reţetă primeşte o notă personală atunci când ai intrat în bucătărie şi începi să o pregăteşti. Te provocăm ca şi de data asta să-ţi pui amprenta personală peste această reţetă uşoară şi gustoasă, la îndemâna tuturor.

Ingrediente

2 avocado
4 linguri humus (îl poţi cumpăra de la magazin gata preparat sau îl poţi găti ca aici )
5 fâşii de şuncă
1 linguriţă unt
2 ouă
2 linguri lapte
un sfert cană fasole neagră fiartă
pătrunjel pentru ornat

Mod de preparare

Taie fiecare avocado în jumătate şi scoate sâmburele (pe care apropo, dacă îl zdrobeşti puţin şi îl pui în pământ şi îl uzi poţi obţine un arbust destul de drăguţ). Pasează conţinutul cu o furculiţă (pentru asta îţi trebuie un avocado mai moale) şi pune peste o lingură de humus. Dai deoparte.

Rumeneşte fâşiile de şuncă într-o tigaie până devin crocante. Pune-le pe un şervet absorbant pentru eliminarea surplusului de grăsime.

Sparge ouăle într-un vas şi adaugă laptele. Amestecă bine.

Topeşte untul într-o tigaie şi adaugă amestecul de ouă. Foloseşte-te de o spatulă pentru a face „ouă jumări“. Adaugă fasolea neagră fiartă peste ouă, atunci când acestea sunt aproape gata.

Pune ouăle şi fasolea neagră peste humusul din avocado. Când s-a răcit şunca, sfărâm-o şi pune-o pe deasupra şi garniseşte cu pătrunjel.

sursa: sweet-remedy.com

Loading...
Evaluează articolul