Ingrediente: 1 pachet foi de plăcintă, 400 g nuci, 200 g migdale nesărate, 250 g margarină, 1 esenţă de rom, 250 g zahăr, 200 g miere, 2 linguri scorţişoară, 50 g fistic

Mod de preparare:
Număr porţii: 4
Timp de preparare: 100 min
Dificultate: medie

Decongelezi foile de plăcintă şi le împarţi în trei părţi egale. Amesteci nucile şi migdalele măcinate cu 100 g zahăr şi o lingură de scorţişoară. Ungi o foaie cu margarină topită şi o aşezi în tava unsă şi tapetată. Continui aşa până termini de aşezat prima parte din foile de plăcintă.

Pui jumătate din umplutura de nuci şi migdale, aşezi a doua parte de foi unse cu margarină, presari compoziţia de nucă rămasă şi acoperi cu ultimele foi unse cu margarină. Tai baclavaua crudă în pătrate sau sub ce formă doreşti şi o dai la cuptor, la foc mic, pentru 40-45 de minute.

Între timp, pui la fiert 500 ml de apă cu zahărul rămas, esenţa de rom şi o lingură de scorţişoară. După ce iei siropul de pe foc, pui mierea, amesteci şi îl torni fierbinte peste prăjitură. Decorezi cu fistic măcinat.

Loading...
Evaluează articolul