Baclava cu nuci şi fistic

baclava jpeg

Turcilor le plac dulciurile dulci şi însiropate, cum este această baclava cu nuci şi fistic.

De ce ai nevoie pentru baclava cu nuci şi fistic

1 pachet foi de plăcintă

200 g fistic

200 g nuci

200 g unt

3 linguriţe scorţişoară

1 praf cuişoare

3 linguri zahăr

Pentru sirop

250 g zahăr

250 ml apă

2 linguri zeamă de lămâie

5 cuişoare

2 batoane scorţişoară

Cum se prepară baclava cu nuci şi fistic

Dai drumul la cuptor şi ungi tava cu ulei. Macini separat nucile şi fisticul şi dai deoparte puţin fistic, pentru decor. Amestecă nucile cu fisticul, scorţişoara, cuioşoarele şi zahărul. Pui în tavă jumătate din cantitatea de foi de plăcintă, nu înainte să le ungi pe fiecare separat cu unt topit. Aşezi umplutura de nuci, iar deasupra pui restul de foi, unse generos cu unt topit. Tai prăjitura romburi şi o dai la cuptor pentru aproximativ o oră.

Pentru sirop, combini toate ingredientele într-o cratiţă şi le pui pe foc până încep să clocotească, după care acoperi vasul şi laşi la răcorit siropul. Când baclavaua este gata, o scoţi din cuptor, torni siropul şi aştepti 30 de minute, înainte să decorezi cu fistic.