Bucură-te de gustul unor baghete franţuzeşti proaspete, cu coaja crocantă şi interior moale şi pufos, chiar la tine acasă. Îţi arătăm cum să le faci, pas cu pas, şi îţi vom demonstra că nu este deloc greu.

Ingrediente pentru baghete franţuzeşti:


475 g făină nealbită
65 grame făină cu praf de copt
2 grame drojdie instant
3 grame pudră de malţ
10 g sare
380 de grame de apă filtrată

Mod de preparare baghete franţuzeşti:

Într-un castron mare combinaţi făina, drojdia şi praful de malţ. Apoi amestecaţi sarea. Faceţi un gol în centrul ingredientelor uscate toarnă în apă. Cu o lingură de lemn, pune treptat făina în lichid. Apoi, folosind un cuţit, tăiaţi o bucată de aluat din margine şi apoi puneţi-o pe aluatul din mijloc. Întoarceţi castronul şi tăiaţi o altă bucată de aluat şi puneţi-l pe partea superioară a aluatului. Continuaţi să răsuciţi castronul şi tăiaţi bucăţile de aluat, aşezându-le în centru, până când toată făina a fost umezită.

Apoi unge uşor ulei într-un castron mare. Aşezaţi aluatul în castron şi apoi îl răsturnaţi astfel încât partea superioară a aluatului să fie acoperit uşor cu ulei. Acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi-l să stea la temperatura camerei timp de trei ore. La fiecare 45 de minute trebuie să întindeţi aluatul pentru a egaliza temperatura.

Pentru a întinde aluatul, luaţi uşor o margine a aluatului şi întindeţi-l şi apoi o împăturiţi pe partea superioară a aluatului. Întoarceţi castronul la 180 de grade şi întindeţi aluatul în acelaşi mod. Apoi rotiţi castronul şi întindeţi aluatul în acelaşi mod. După aceea, întoarceţi aluatul, astfel că partea de jos este acum partea superioară şi acoperiţi-o. Repetaţi procesul în 45 de minute şi din nou 45 de minute mai târziu. (Deci, acest pas trebuie făcut de trei ori în decurs de trei ore.)

Cu cel puţin o jumătate de oră înainte de a coace baghetele, preîncălziţi cuptorul la 250 de grade. Puneţi rafturile cuptorului în partea de sus şi în la mijlocul cuptorului. Pe fiecare grătar pune o piatră de pizza. De asemenea, aşezaţi o tigaie din fontă pe podeaua cuptorului.

Odată ce aluatul sa fermentat timp de trei ore, este timpul să ne pregătim baghetele. Întindeţi aluatul pe o suprafaţă usor alunecoasă. Vrei ca partea superioară a aluatului să fie acum în partea de jos. Cu palmele  aplatizaţi uşor aluatul pentru a sparge bulele de aer mari. Apoi divizaţi aluatul în trei bucăţi egale (aproximativ 310 grame fiecare). Atunci când împărţiţi aluatul utilizaţi un cuţit de patiserie şi tăiaţi, nu trageţi sau întindeţi aluatul.

Luaţi o bucată de aluat şi, pe o suprafaţă alunecoasă frământă într-un dreptunghi de15 x 10 cm.  Apoi acoperiţi cu folie de plastic şi lăsaţi aluatul timp de aproximativ 30 de minute la temperatura camerei.

Transferaţi baghetele pe piatra fierbinte de pizza. Introduceţi rapid aproximativ 2 cesti (480 ml) de cuburi de gheaţă în tigaia fierbinte. Coaceţi baghetele timp de aproximativ 20 - 25 de minute Scoateţi-le din cuptor şi aşezaţi-le pe un grătar pentru a se răci cam o oră. Cel mai bine ar fi să le consumaţi în aceeaşi zi.

Loading...