Ingrediente: Pentru aluat: 600 g făină, 250 g margarină, 3 linguri zahăr pudră, 250 ml de lapte, 1 cub drojdie, coaja rasă de la o lămâie, 1 praf de sare

Pentru umplutură: 250 ml lapte, 50 g unt, 250 g seminţe de mac, 150 g zahăr, 100 g nucă măcinată, 50 g stafide, 1 esenţă de rom, 1 esenţă de vanilie

Mod de preparare:
Timp de preparare: 1h 10 min
Dificultate: medie

Freci margarina moale cu zahărul până se face spumă. Adaugi drojdia înmuiată în puţin lapte, coaja de lămâie, praful de sare, restul de lapte şi făina. Frămânţi un aluat potrivit de tare. Întinzi aluatul în foi groase de 1 cm şi tai triunghiuri.

Pui laptele pe foc şi când dă în clocot pui zahărul, macul, nuca şi laşi să fiarbă 5-10 minute. Dai jos de pe foc, adaugi stafidele, esenţele, untul şi omogenizezi bine. Laşi să se răcească. Pui puţină umplutură în mijlocul triunghiurilor şi lipeşti foarte bine colţurile. Le aşezi într-o tavă şi le coci 15-20 de minute, până se rumenesc frumos. Le serveşti a doua zi.

Loading...