Beignets sau gogoşile franţuzeşti sunt un desert ideal şi foarte uşor de realizat pentru întreaga familie, şi vor fi cu siguranţă pe placul tuturor.

De ce ai nevoie pentru a pregăti gogoşile franţuzeşti

10 g drojdie uscată

330 ml apă caldă

100 g zahăr

1 linguriţă sare

2 ouă

230 ml lapte

870 g făină

55 g margarină

ulei vegetal, pentru prăjit

55 g zahăr pudră

Cum pregăteşti gogoşile franţuzeşti

Într-un bol dizolvi drojdia în apă caldă. Adaugi zahărul, sarea, ouăle, laptele şi amesteci bine. Presari jumătate din cantitatea de făina şi baţi până se încorporează bine. La final, pui margarina şi restul de făină. Acoperi şi laşi deoparte 2-3 ore.

Formezi din aluat gogoşile de mărimi potrivite şi le prăjeşti în uleiul puţin încins. Serveşti imediat cu zahăr pudră pe deasupra.

Sursa http://allrecipes.com/recipe, http://www.epicurious.com

Loading...