La români , muştarul este asociat cel mai des cu micii, cârnăciorii şi friptura. Însă boabele din care se prepară acest condiment au adevărate virtuţi tămăduitoare.

Muştarul provine din Asia, mai precis din zona Indiei şi Chinei, şi face parte din aceeaşi familie cu varza, conopida şi broccoli. Se pare că romanii au fost primii care au preparat muştarul şi l-au folosit drept condiment. Seminţele sale conţin o cantitate mare de fitonutrienţi, acizi graşi Omega-3, fier, mangan, zinc, proteine, calciu, fibre, seleniu, magneziu, vitamina B9.

Cu toate că nici nu ne putem închipui că ar fi posibil să lipsească din bucătăria noastră este bine de ştiut că, din cele mai vechi timpuri, bobiţele de muştar au fost folosite nu numai ca aliment, ci şi ca medicament. De la răceală, dureri de spate şi tuse până la constipaţie, muştarul poate fi un remediu numai bun de folosit în multe afecţiuni.

Răceli şi dureri de cap

Muştarul are proprietăţi antiinflamatoare, calmează migrenele şi este un bun „aliat“ împotriva astmului, bronşitei, pneumoniilor, nevralgiilor, dispepsiilor, anorexiei, şi gripelor.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...