Bezea cu mandarine

bezea mandarine jpeg

Pentru că e vineri şi ne pregătim de douaă zile petrecute cu familia, cel mai bine ar fi ca pe cei dragi să-i şi răsfăţăm cu tot felul de mâncăruri care mai de care mai delicioase. Sau mai inedite. Cum ar fi această bezea cu mandarine.

Ingrediente pentru bezea cu mandarine

3 albuşuri 1 praf de sare 180 g zahăr pudră 1/2 linguriţă amidon

200 g mandarine din compot

3 linguri zeamă sau lichior de portocale

400 ml frişcă lichidă

3 linguri zahăr pudră

1 pliculeţ întăritor de frişcă

coajă de portocală confiată

Modul de preparare al reţetei de bezea cu mandarine

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Amesteci restul de zahăr cu amidonul şi‑l adaugi în albuşuri treptat, mixând continuu. Umpli un poş cu amestecul de albuşuri şi formezi inele sau bastonaşe (ca în imagine) pe o tavă în care ai pus hârtie de copt. Le introduci în cuptorul preîncălzit la 120 de grade şi le coci, cu uşa

cuptorului întredeschisă, timp de o oră. Le laşi să se răcească şi le desprinzi cu atenţie de pe hârtie.

Scurgi mandarinele din compot şi baţi frişca cu întăritorul de frişcă, zahărul şi zeama de portocale sau lichiorul. Pui cu poşul frişcă pe o parte de bezea (partea plată), aşezi felii de mandarine, apeşi uşor şi acoperi cu altă bucată de bezea (tot cu partea plată). Tai coaja confiată de portocală cubuleţe sau fâşii şi o presari pe desert. Le serveşti imediat.