Ingrediente: 3 albuşuri, 1 praf de sare, 180 g zahăr pudră, 1/2 linguriţă amidon

Pentru decor: 200 g mandarine din compot, 3 linguri zeamă sau lichior de portocale, 400 ml frişcă lichidă, 3 linguri zahăr pudră, 1 pliculeţ întăritor de frişcă, coajă de portocală confiată

Numar portii: 6

Timp de preparare: 1h 45 min

Dificultate: medie

Mod de preparare:

Baţi albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi jumătate din zahăr. Amesteci restul de zahăr cu amidonul şi‑l adaugi în albuşuri treptat, mixând continuu.

Umpli un poş cu amestecul de albuşuri şi formezi inele sau bastonaşe (ca în imagine) pe o tavă în care ai pus hârtie de copt.

Le introduci în cuptorul preîncălzit la 120 de grade şi le coci, cu uşa cuptorului întredeschisă, timp de o oră. Le laşi să se răcească şi le desprinzi cu atenţie de pe hârtie.

Scurgi mandarinele din compot şi baţi frişca cu întăritorul de frişcă, zahărul şi zeama de portocale sau lichiorul.

Pui cu poşul frişcă pe o parte de bezea (partea plată), aşezi felii de mandarine, apeşi uşor şi acoperi cu altă bucată de bezea (tot cu partea plată). Tai coaja confiată de portocală cubuleţe sau fâşii şi o presari pe de sert. Le serveşti imediat.

Loading...
Evaluează articolul