Reţeta originală de biscuiţi le aparţine englezilor şi, de obicei, se serveşte cu cremă coagulată şi dulceaţă de fructe. Cum acest tip de cremă are nevoie de mai mult timp de pregătire, îţi propunem să o înlocuieşti cu smântână sau cu frişcă. Gustul bun va rămâne acelaşi!

Ingrediente 

  • 240 g făină 
  • 1 linguriţă praf de copt 
  • 2 linguri zahăr
  • 60 g unt rece
  • 1 ou
  • 1 ou, pentru uns 
  • 150 ml lapte
  • 1 linguriţă extract de vanilie, opţional
  • 1 praf de sare 
  • gem de fructe, pentru servit
  • smântână sau frişcă, pentru servit 

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 220 de grade Celsius. 

Într-un bol, cerni făina şi praful de copt. Adaugi untul fărâmiţat, zahărul şi un praf de sare. Amesteci ingredientele. În alt bol, spargi şi baţi oul cu laptele şi, dacă doreşti, cu extractul de vanilie, apoi torni peste compoziţia uscată. Omogenizezi foarte bine toate ingredientele. 

Întinzi uşor foaia de aluat cu un sucitor, dar fără să o subţiezi. Cu ajutorul unei forme rotunde, porţionezi biscuiţii. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, aşezi formele de aluat, cu distanţă între ele. Ungi biscuiţii cu ou bătut şi laşi la cuptor 10-15 minute până se rumenesc. 

După ce s-au copt şi s-au răcorit, le tai jumătăţi şi le ungi cu smântână sau frişcă şi gem de fructe. Poftă bună! 

Foto: Shutterstock.com

 

Încearcă şi reţeta de Biscuiţi suedezi cu fulgi de ovăz.

 

Loading...