Această reţetă de biscuiţi cu mac şi cocos vine de la Cristina Ivaşcu, din Bucureşti. Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa [email protected]

Ingrediente: 

250 g margarină

500 g făină

200 ml lapte

3 ouă

150 g zahăr

coaja rasă de la ½ lămâie

plicuri zahăr vanilat

1 plic praf de copt

1 linguriţă rasă bicarbonat

1 praf de sare

mac

fulgi de cocos

1 ou, pentru uns

Mod de preparare:

Cerni făina, o pui într-un vas şi adaugi margarina tăiată cubuleţe. Amesteci până când compoziţia devine sfărâmicioasă.

Torni laptele, ouăle bătute separat cu zahărul, coaja de lămâie, zahărul vanilat, sarea, praful de copt şi bicarbonatul. Frămânţi până obţii un aluat nelipicios. Îl înveleşti în folie şi îl dai la rece 30 de minute. Îl întinzi şi faci diferite forme cu gura unui pahar, apoi aşezi biscuiţii într-o tavă tapetată, îi ungi cu oul bătut, presari mac şi fulgi de cocos, după dorinţă.

Îi dai la cuptorul încins în prealabil, la 180 °C, 15-20 de minute.

Loading...