Când îţi inviţi prietenele la o cafea la tine acasă, prepară şi o tavă cu aceşti biscuiţi fragezi cu unt. Îi poţi servi împreună cu dulceaţă de smochine sau de cireşe amare.

De ce ai nevoie pentru biscuiţi

450 g făină

100 g unt

30 g praf de copt

125 g zahăr

240 ml lapte

1 ou

1 praf de sare

Cum se prepară biscuiţii

Combini făina cu praful de copt, zahărul şi sarea. Tai untul, la temperatura camerei, cubuleţe şi-l omogenizezi cu făina până când obţii un aluat sfărâmicios.

pas 1

Pui oul, torni laptele călduţ şi omogenizezi. Frămânţi până când obţii un aluat care nu se mai ţine de mâini. Îl înfăşori în folie şi-l laşi 20 de minute să se odihnească la temperatura camerei.

Întinzi cu mâna aluatul până obţii o foaie de aproximativ 3 cm grosime. Îl porţionezi şi aşezi biscuiţii într-o tavă cu hârtie de copt. Îi dai la cuptor, cu spaţii între ei, 10-15 minute, până când devin uşor aurii.

pas 2

Sursa http://blogexquisit.blogs.ar-revista.com/

Loading...