Bomboane cu caramel şi alune

bomboane, caramel, alune jpeg

Poţi servi bomboanele  alături de un Cabernet Sauvignon sau de un Muscat.  Fursecurile şi prăjiturile care conţin fructe le poţi acompania cu ceai, lapte sau cu fresh de portocale.

De ce ai nevoie pentru bomboane cu caramel şi alune

100 g zahăr pudră

100 g ciocolată albă

100 g frişcă

100 g alune de pădure

 Cum se prepară bomboane cu caramel şi alune

Într-un vas, rupi bucăţele ciocolata, apoi o topeşti pe baie de aburi. La final, tapetezi cu ciocolată forme din silicon pentru brioşe, având grijă ca marginile să fie acoperite în întregime. Laşi la răcit şi repeţi procedura, adăugând încă 2-3 straturi, până când ţi se pare destul de groasă baza bomboanelor. Separat, într-o cratiţă, caramelizezi zahărul pe foc mic. La final, adaugi frişca peste caramel, amestecând constant. După ce se răceşte, umpli formele de ciocolată albă şi decorezi cu alune de pădure mărunţite grosier.