Borş cu legume (gastrită hiperacidă, colecistită, hepatită)

bors legume regim jpeg

Să urmezi un regim alimentar nu e o fericire, dar cu preparate gătite după reţete isteţe, regimul poate fi suportat.

Ingrediente

1 cartof 1 morcov ¼ sfert căpăţână de varză 1 rădăcină de păstârnac 1 rădăcină de pătrunjel 1 rădăcină de ţelină foarte mică sau 25 g dintr-o rădăcină mare 1 dovlecel 1 ardei gras roşu 1 roşie 1 lingură orez 100 ml borş 1 pahar mic cu iaurt sare, după indicaţii

Preparare

Cureţi toate legumele şi le tai pe lung sau cuburi. Le pui să fiarbă cu apă într-un vas cu capac. După ce legumele au fiert pe jumătate, pui şi orezul să fiarbă. 2Între timp clocoteşti borşul şi tai roşia. După ce a fiert şi orezul, pui borşul, roşia şi laşi să fiarbă încă 10 minute. Stingi focul, torni iaurtul şi amesteci.