Specialiştii spun că puţine plante medicinale se pot compara ca eficienţă cu pătrunjelul. Iar proprietăţile terapeutice ale plantei nu se regăsesc doar în frunze şi în tulpini, ci şi în rădăcină şi în seminţe. Pentru acest borş de perişoare cu tăiţei ai nevoie de o rădăcină de pătrunjel, pentru un plus de gust.

Borş de perişoare cu tăiţei - Ingrediente (4 porţii)

250 g carne tocată (vită cu porc)
2 morcovi
1 rădăcină de pătrunjel
1 ţelină mică
2 cepe mari
2 linguri orez
2 ouă
2 linguri ulei
borş
50 g tăiţei
sare
piper
leuştean verde sau uscat
1 l supă de legume

Borş de perişoare cu tăiţei - Cum se prepară

Carnea tocată se amestecă bine cu ceapa dată pe răzătoarea mare. Se pune orezul spălat bine, ouăle bătute, se condimentează cu sare şi piper şi se amestecă. Se formează perişoarele şi se fierb într-o oală cu supă de legume circa 20 de minute.

Se curăţă zarzavaturile şi o ceapă, se dau pe răzătoarea mare sau se taie după dorinţă. Se călesc în ulei câteva minute, se adaugă trei litri de apă şi se fierbe circa 30 de minute. Se adaugă tăieţeii, se potriveşte gustul de sare şi se mai lasă pe foc 10 minute.

Se adaugă borşul, perişoarele şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se opreşte focul şi se aromează cu leuştean verde sau uscat.

Loading...
Evaluează articolul