Cui nu-i place combinaţia de bacon cu ouă, mai ales la micul dejun? Dacă vrei să îţi prepari un mic dejun într-o formă diferită de cea cu care te-ai obişnuit, trebuie să încerci aceste brioşe simple. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, iar rezultatul va fi o masă copioasă.

Ingrediente

10 g brânză cheddar
6 felii de pâine
1 lingură unt
12 felii de bacon
6 ouă

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Dai brânza cheddar prin răzătoarea cea mare. Folosind un pahar mai mic, decupezi cu gura lui fiecare felie de pâine, ca să tai astfel mai multe cercuri.

Sotezi cercurile de pâine într-o tigaie, la foc mediu, în care topeşti untul. Le sotezi aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

Separat, în altă tigaie, sotezi baconul la foc mediu spre mic, fără să adaugi ulei, până se rumeneşte uşor. Feliile de bacon nu trebuie să fie foarte crocante, deoarece e bine să fie flexibile, ca să intre în formele de brioşe.

Aşezi două felii de bacon în fiecare formă de brioşă, apoi aşezi pâinea prăjită şi apeşi uşor, ca să se fixeze în forme. Presari brânza cheddar şi o distribui în mod egal, apoi spargi câte un ou în fiecare formă de brioşă. Dai tava la cuptorul încălzit şi le coci aproximativ 8-10 minute. Le serveşti calde.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Brioşe cu caşcaval – Reţetă rapidă

Brioşe cu quinoa şi kale

Brioşe cu morcovi. Reţetă de chef

Loading...