Pufoase şi delicate, brioşele sunt pe placul tuturor. În această variantă, umplute cu o cremă fină de brânză, sunt desertul perfect pentru cei dragi. Încearcă-le şi nu vei regreta!

 

 

Reţetă realizată în studiourile SoDelicious.ro, din Oxford Gardens, Voluntari, Ilfov.

Ingrediente
Pentru brioşe
  • 3 ouă
  • 5 linguri zahăr
  • 4 linguri făină
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml lapte bătut
  • 50 ml ulei
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenţă de vanilie
Pentru umplutură
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 g cremă de brânză
  • decoraţiuni de ciocolată, pentru ornat

 

Pasul 1
Într-un bol, mixezi 1-2 minute ouăle, uleiul, laptele bătut, zahărul şi esenţa de vanilie. Amesteci cacaua cu făina şi cu praful de copt, le cerni, apoi le adaugi în compoziţie şi continui să mixezi până obţii un amestec omogen.
 
Pasul 2
În tăvi cu forme de brioşe, pui hârtie de copt, apoi torni din compoziţia de mai sus. Le pui în cuptorul preîncălzit şi le coci 20 de minute, la 180 °C. Le laşi la răcorit.
 
Pasul 3
Iei un pahar înalt şi subţire (diametrul lui trebuie să fie mai mic decât cel al brioşelor), îl ungi cu puţin ulei şi găureşti cu el fiecare brioşă, apăsând uşor cu fundul paharului.
 
Pasul 4
Amesteci crema de brânză cu zahărul pudră, o pui într-un poş şi umpli brioşele. Le ornezi cu decoraţiuni de ciocolată. 
 

 

Loading...