Ai poftă de ceva dulce, însă nu vrei un desert complicat care să te ţină ore bune în faţa aragazului? Atunci merită să încerci această reţetă simplă de brioşe cu o glazură de fulgi de cocos. Timpul de coacere este de doar 40 de minute, aşa că te poţi bucura rapid de aceste brioşe.

Ingrediente (12 brioşe)

180 g făină
3 linguriţe praf de copt
1 ¼ lingură coajă rasă de lămâie
135 g fulgi de nucă de cocos
250 g zahăr
120 g unt topit
2 ouă
250 ml lapte
180 g zahăr pudră
50 ml zeamă de lămâie
unt, pentru uns formele de brioşe
făină, pentru pudrat

Mod de preparare

Cântăreşti toate ingredientele. Încingi cuptorul la 160 °C. Ungi o tavă de brioşe cu unt şi o pudrezi cu făină.

Cerni făina şi praful de copt într-un vas mare. Adaugi 1 lingură de coajă rasă de lămâie, 45 g de fulgi de cocos, zahărul, untul topit, ouăle şi laptele şi amesteci bine cu o lingură de lemn, până când obţii un aluat omogen.

Umpli şi netezeşti formele de brioşe. Dai tava la cuptor aproximativ 35-40 de mionute, până când brioşele trec testul cu scobitoarea. Le scoţi din cuptor, le laşi 5 minute să se răcească şi apoi le scoţi pe un grătar ca să se răcească complet.

Pentru glazură, amesteci 90 g fulgi de cocos cu zahărul pudră. Adaugi ¼ lingură coajă rasă de lămâie şi o cantitate suficientă de zeamă de lămâie ca să obţii o glazură groasă, dar care se întinde cu uşurinţă. Folosind un cuţit, decorezi brioşele cu glazura de nucă de cocos şi le serveşti.

Sursa + foto: kitchenstories.io

Loading...