Această reţetă de brioşe cu conţinut scăzut de zahăr este perfectă pentru un mic dejun rapid şi extrem de săţios. Conţine fulgi de ovăz natural şi banane, oferindu-vă o mulţime de fibre într-un dulce sănătos.

Ingrediente Brioşe cu ovăz

  • 5 căni de fulgi de ovăz (1250 g)
  • 3-4 banane coapte, piure (625 g)
  • 1 linguriţă de sare (5 g)
  • 2/3 cană de stafide (165 g)
  • 2 2/3 cani de apa (580 ml)
  • ¼ cană de ulei de nucă de cocos (60 ml)
  • 2 linguriţe de extract de vanilie (12 g)

 

Mod de preparare Brioşe cu ovăz

Preîncălziţi cuptorul la 200C şi pregătiţi 25 de forme medii de briose. Combinaţi ingredientele uscate într-un bol mare, amestecând bine. Într-un alt bol, combinaţi ingredientele umede (inclusiv piureul de banane). Mixaţi apoi cele două amestecuri folosind o lingură până se obţine un aluat perfect neted.

Turnaţi acest amestec în tăviţe de briose şi coaceţi timp de 20 de minute sau până când un cuţit introdus în centru iese curat.

Lăsaţi la răcit şi serviţi apoi. Puteţi adăuga un vârf de scorţişoară în aluat pentru a adăuga puţină aromă. Rezultatul va fi delicios.

Poftă bună!
 

Loading...