Brioşe cu şuncă şi legume

1 shutterstock 483294646 jpg jpeg

Avem pentru tine o reţetă delicioasă, pentru zilele în care vrei să alegi ceva rapid, bun şi uşor de pregătit.

Ingrediente

150 g şuncă de Praga

4 ouă

200 ml lapte

1 ardei roşu

1 legătură ceapă verde

1 morcov

100 g mălai

100 g făină

sare

piper

1 linguriţă praf de copt

unt, pentru uns

Cureţi toate legumele şi le tai cubuleţe, mărunţeşti şunca de Praga. Cerni mălaiul printr-o sită foarte deasă.

Baţi ouăle cu sare şi piper, apoi torni laptele. Amesteci şi adaugi legumele şi şunca. Combini făina cu mălaiul şi cu praful de copt, apoi le încorporezi în amestecul de mai sus.

Ungi bine cu unt formele de brioşe şi le umpli pe trei sferturi cu aluat. Le coci la foc mediu până se rumenesc şi trec testul scobitorii. Le serveşti calde, ca gustare sau mic dejun, dar sunt bune şi reci. 

FOTO Shutterstock