Brioşe delicioase din ciocolată
Un desert care nu va rămâne prea mult în farfurie, brioşele din ciocolată te vor cuceri de la prima degustare.
Ingrediente
180 g lapte bătut
100 g ciocolată neagră, bucăţele
2 ouă
150 g zahăr
6 linguri ulei
1 linguriţă esenţă de vanilie
130 g făină + 2 linguri
1 praf de sare
1 linguriţă praf de copt
40 g pudră de cacao
1 lingură fulgi de ciocolată
1 lingură zahăr, pentru servire
Mod de preparare - Brioşe delicioase din ciocolată
Topeşti ciocolata pe baie de aburi. O laşi să se răcească puţin. Baţi ouăle cu zahărul. Adaugi uleiul şi esenţa de vanilie. Separat, amesteci făina, praful de sare, pudra de cacao şi praful de copt. Încorporezi jumătate din ea în amestecul cu ou. Mixezi cu laptele bătut, apoi adaugi restul de făină, amestecând bine toate ingredientele.
Combini cu ciocolata topită. Torni aluatul într-o tavă de brioşe cu 17 forme. Presari deasupra fulgii de ciocolată. Dai la cuptorul încins aproximativ 20 de minute sau până când brioşele trec testul cu scobitoarea. Le serveşti cu zahăr.