Ingredientul secret care face din aceste brioşe-gogoşi un desert irezistibil este nucşoara.

Ingrediente:

o cană de zahăr alb
o cană de margarină topită
3 sferturi de linguriţă de nucşoară pisată
o jumătate de cană de lapte
o linguriţă de praf de copt
o cană de făină
o linguriţă de scorţişoară pisată

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetaţi 24 de forme pentru brioşe. Amestecaţi o jumătate din cana de zahăr, o jumătate de cană de margarină, şi nucşoara, într-un bol mare. Adăugaţi laptele, praful de copt şi făina. Umpleţi cu această compoziţie formele pentru tarte. Se lasă la cuptor între 15 şi 20 de minute, până capătă o culoare aurie. Între timp, puneţi cealaltă jumătate de cană de margarină într-un bol. Într-un recipient separat, amestecaţi zahărul rămas cu scorţişoara. Când aceste brioşe-gogosi sunt gata, scoateţi-le din forme, ungeţi-le pe fiecare în parte cu margarină şi daţi-le prin amestecul de zahăr şi scorţişoară. Briosele-gogosi se lasă la răcit, apoi se pot servi.

Gogosi de post

Salata verde cu gogosi sarate

Foto: eatatallies.com

Loading...