Un aperitiv săţios în zilele de post, bruschetele cu vinete se prepară uşor şi sunt foarte gustoase.

De ce a nevoie pentru a pregăti bruschete cu vinete

1-2 vinete mici

busuioc, după gust

50 g seminţe de pin, opţional

3 căţei de usturoi, pisat

zeama de la ½ lămâie

2 linguri ulei de măsline

1 baghetă, feliată

pătrunjel, după gust

sare, după gust

piper, după gust

Cum pregăteşti bruschetele cu vinete

Speli vinetele, le tai felii şi le ungi cu ulei de măsline. Le rumeneşti pe grătar, 5-6 minute pe fiecare parte. Procedezi la fel cu bagheta de pâine. Aşezi vinetele, usturoiul mărunţit şi condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la blender câteva seminţe de pin, zeama de lămâie şi busuioc, până obţii un sos. Torni peste feliile de pâine şi serveşti cu pătrunjel şi  seminţe de pin pe deasupra, dacă vrei.

Sursa http://www.cestlavegan.com

Loading...