Bucătăria japoneză este extrem de plăcută când începi să cunoşti tainele ei. De la mirosuri diverse, la culori şi texturi diferite, toate te poartă într-o lume fascinantă a gastronomiei.

Ingredientul minune din bucătăria japoneză este orezul. Are o istorie de peste 2000 de ani, fiind mult timp folosit ca “monedă de schimb”şi cosiderat o “putere sacră”. “Orez” în limba japoneză înseamnă “mâncare”, de aceea din meniul lor zilnic orezul este nelipsit.

Sushi

La fel de important este peştele. De cele mai multe ori peştele este servit curd, aşa numitul sushi. Sunt foate multe reţete de sushi, baza principală fiind orezul combinat cu diferite ingrediente. Religia budistă interzice uciderea animalelor, de aceea în bucătăria lor carnea şi produsele lactate sunt folosite mai rar.

Soia şi preparatele din soia sunt cunoscute în bucătăria japoneză, iar condimentele din soia au loc de cinste. Din soia se face tofu, cunoscut pentru proteinele pe care le conţine.

Cea mai cunoscută băutură japoneză este sake. Este făcută din orez şi apă, în urma procesului de fermentare. Acestă băutură se serveşte fierbinte înainte de masă.

Sake

FOTO: pinterest.com

Vă recomandăm să încercaţi această reţetă inspirată din bucătăria japoneză, sushi de legume!

Loading...