Cei mai iscusiţi bucătari profesionişti din ţară se vor întrece într-o importantă competiţie dedicată lor: Arena bucătarilor. Concursul, ajuns deja la a şasea ediţie, îşi propune să premieze, ca de fiecare dată, măiestria şi îndemânarea chefilor care vor convinge juriul că ei sunt cei mai buni. Şi în acest an competiţia se va desfăşura în trei etape preliminare online, urmând ca marea finală să aibă loc la Bucureşti, în 10 septembrie, în cadrul unui eveniment public.

Juriu şi premii

Înscrierile au început deja! Prima etapă a avut loc în perioada 28 aprilie-9 mai; a doua are loc între 26 mai-6 iunie şi ultima între 23 iunie-4 iulie. Juriul, compus din nume sonore ale gastronomiei româneşti, este format din chef Cezar Munteanu, Chef Rotisseur du Bailliage de Roumanie, Senior Lecturer in Gastronomy (chef rotiser al Bailliage-ului din România al confreriei Chaine de Rotisseurs, înfiinţată în Franţa în anul 1248 – n.n.), Adrian Pop, maestru în arta culinară şi bloggerul culinar Adrian Hădean. Ei vor alege câte trei finalişti din fiecare etapă, iar aceştia se vor întrece, la Bucureşti, în marea finală.

Juraţii vor avea o misiune grea în a aprecia profesionalismul chefilor, iar premiile puse în joc depăşesc 40.000 de lei. Ca noutate, în acest an se va acorda premiul special Selgros România, iar câştigătorul lui va fi antrenat pentru a participa la concursul internaţional „Les chefs en or“, din Paris, care va avea loc în luna noiembrie 2014. Şi publicul va avea un rol activ în alegerea celor mai buni bucătari, prin acordarea unui premiu special.

Pe lângă competiţia tradiţională dedicată bucătarilor profesionişti, în „arenă“ vor intra şi copiii, în competiţia dedicată lor: Arena Bucătăraşilor.

Loading...