Ingrediente: 300 g stafide galbene, 100 g stafide negre, 100 g smochine, 100 g curmale, 100 g caise uscate, 100 g prune uscate, 100 g migdale prăjite, 100 g făină, 300 g pesmet, 100 ml coniac, 100 g unt, 100 g zahăr brun, 5 ouă, coajă rasă de lămâie şi de portocală, 1 linguriţă scorţişoară măcinată, 1 vârf de cuţit nucşoară rasă, 1 vârf de cuţit ienibahar măcinat, 1 linguriţă ghimbir

Mod de preparare:
Numar porţii: 6
Timp de preparare: 6h
Dificultate: medie

Cureţi migdalele de coajă, le zdrobeşti şi le amesteci cu smochinele, curmalele, caisele, prunele tăiate mărunt şi stafidele. Torni peste ele coniac, le acoperi şi le laşi la macerat 24 de ore.

Freci untul cu zahărul spumă, adaugi coajă rasă de lămâie şi de portocală, apoi ouăle, pe rând, fructele macerate scurse, scorţişoara, nucşoara, ienibaharul şi ghimbirul. Adaugi pesmetul, făina şi amesteci bine.

Torni compoziţia într-un bol termorezistent uns cu unt, presând bine, acoperi cu un capac, uns şi el cu unt, aşezi deasupra o greutate şi fierbi bolul la bain-marie aproximativ cinci ore, având grijă ca apa să-l acopere până la jumătate din înălţimea lui tot timpul. Laşi budinca la răcit în aceeaşi poziţie până se întăreşte compoziţia.

O răstorni cu grijă pe un platou adânc, îndepărtezi bolul şi decorezi cu fructe proaspete, după inspiraţie. O laşi la rece până în momentul servirii.

Loading...