Budincă de ciocolată cu frişcă şi cremă Amaretto

Chocolate and cream Liègeois dessert jpeg

Prepară acest desert simplu şi delicios, o bucurie pentru întreaga familie. Ai nevoie de

Pentru budincă

1/2 cană zahăr

¼ cană amidon de porumb

3 căni lapte integral

1 linguriţă extract de vanilie

¼ cană fulgi de ciocolată dulce-amăruie

1 lingură de unt

1 praf de sare

Pentru crema Amaretto

1 cană smântână

2 linguri zahăr

¼ linguriţă esenţă de migdale

Pentru ornat

¼ cană biscuiţi Amaretto făcuţi bucăţele

Mod de preparare

Clocoteşti laptele, apoi adaugi extractul de vanilie. Dai vasul deoparte.

În alt vas, amesteci zahărul, amidonul de porumb şi sarea (dacă vrei, le poţi prepara şi pe baie de aburi). Torni laptele şi omogenizezi cu mişcări constante, 15-20 de minute, până când se îngroaşă. Adaugi ciocolata şi continui să amesteci până când se topeşte. Iei vasul de pe foc, adaugi untul şi sarea. Continui să omogenizezi până când untul se topeşte şi este complet încorporat.

Împarţi budinca în boluri mici. Acoperi cu folie de plastic şi laşi aproximativ 2 ore în frigider, ca să se închege. Între timp, prepari crema Amaretto. Baţi bine smântâna, zahărul şi esenţa de migdale într-un bol, până când dacă ridici lingura rămân „moţuri“ de frişcă. Serveşti budinca lângă o lingură de cremă Amaretto peste care presari bucăţele de biscuiţi Amaretto.

sursa foto: Photocuisine