Budincă de ciocolată cu îngheţată de vanilie

spuma de ciocolata intoleranta la gluten jpeg

Dacă urmezi toţi paşii, vei obţine cea mai bună budincă de ciocolată, pe care să o combini cu o lingură de îngheţată de vanilie.

De ce ai nevoie pentru budincă de ciocolată cu îngheţată de vanilie

Pentru budincă

6 linguri unt

220 g făină

150 g zahăr

2 linguri cacao

1 lingură nes

1 lingură praf de copt

1 praf de sare

100 ml lapte

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

100 g zahăr brun

50 g zahăr

4 linguri cacao

300 ml apa caldă

Îngheţată de vanilie, pentru servit

Cum se prepară budincă de ciocolată cu îngheţată de vanilie

Dai drumul la cuptor şi tapetezi formele de copt. Pui în fiecare formă câte o lingură de unt şi le bagi la cuptor până se topeşte untul. Scoţi şi laşi la răcorit. Amesteci toate ingredientele uscate. Combini laptele cu vanilia şi încorporezi ingredientele uscate. Pui în fiecare formă compoziţie, după care amesteci toate ingredientele uscate pentru glazură şi le presari peste compoziţia din forme. La final torni apă fierbinte şi dai budinca la cuptor 30-35 de minute. La margini trebuie să fie coaptă, dar mijlocul uşor lichid. Serveşti budinca caldă, cu îngheţată de vanilie.