Bulete de cartofi cu şuncă

bulete de cartofi si sunca jpeg

Dacă ţi-ai invitat prietenii la masă, tocmai ţi-am venit în ajutor cu o idee de aperitiv: bulete de cartofi cu şuncă.

Ingrediente (10 porţii)

500 g cartofi 100 g şuncă slabă 2 ouă 50 g parmezan 2 linguri făină 2 linguri pesmet 50 g telemea de oi 1 legătură pătrunjel sare piper ulei pentru prăjit

Mod de preparare

Speli bine cartofii şi îi fierbi cu tot cu coajă în apă cu sare. Scurgi apa, cureţi coaja şi pasezi cartofii ca pentru piure. Aşezi cartofii pasaţi într-un castron, adaugi peste ei şunca tăiată cubu­leţe, parmezanul ras, pă­trun­jelul tocat, brânza mă­runţită, un ou, sare, piper şi amesteci.

Din compoziţie modelezi crochete rotunde, pe care le treci prin făină, ou bătut, iar la sfârşit prin pesmet, după care le rumeneşti în ulei încins. Le serveşti calde.