Bulzul cu cârnaţi de casă este un fel de mâncare la care, poate, deseori visaţi. Acum este şi momentul să îl preparaţi!

Ingrediente (6 porţii)

1 l apă călduţă
300 g mălai
1 praf sare
200 g brânză burduf
2 cârnaţi de casă
100 g costiţă
100 g brânză afumată
1 lingură ulei

Cum se prepară

Tai cârnaţii în 2-3 bucăţi şi-i rumeneşti în tigaie fără grăsime. Tai costiţa felii subţiri. Cerni mălaiul. Pui sarea în apă, laşi să dea în clocot şi adaugi mălaiul în ploaie. Foloseşti o lingură de lemn. Primele 5 minute amesteci în mămăligă fără întrerupere, apoi dai focul mic şi laşi 10 minute. Amesteci din nou ca să fiarbă şi o mai laşi 10-15 minute.

Scoţi bucăţi de mămăligă pe un fund de lemn, le aplatizezi ca să ai loc pentru 2 linguri cu brânză de burduf, 2 bucăţi de cârnat şi costiţă. Cu mâna udă, le dai forma rotundă. Aşezi bulzurile la rând pe o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor 15 minute. Scoţi tava şi razi brânza afumată peste bulzurile rumenite. Le serveşti calde, cu un ou ochi.

Loading...