Bulz cu cârnaţi de casă

bulz cu carnati jpeg

Bulzul cu cârnaţi de casă este un fel de mâncare la care, poate, deseori visaţi. Acum este şi momentul să îl preparaţi!

Ingrediente (6 porţii)

1 l apă călduţă 300 g mălai 1 praf sare 200 g brânză burduf 2 cârnaţi de casă 100 g costiţă 100 g brânză afumată 1 lingură ulei

Cum se prepară

Tai cârnaţii în 2-3 bucăţi şi-i rumeneşti în tigaie fără grăsime. Tai costiţa felii subţiri. Cerni mălaiul. Pui sarea în apă, laşi să dea în clocot şi adaugi mălaiul în ploaie. Foloseşti o lingură de lemn. Primele 5 minute amesteci în mămăligă fără întrerupere, apoi dai focul mic şi laşi 10 minute. Amesteci din nou ca să fiarbă şi o mai laşi 10-15 minute.

Scoţi bucăţi de mămăligă pe un fund de lemn, le aplatizezi ca să ai loc pentru 2 linguri cu brânză de burduf, 2 bucăţi de cârnat şi costiţă. Cu mâna udă, le dai forma rotundă. Aşezi bulzurile la rând pe o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptor 15 minute. Scoţi tava şi razi brânza afumată peste bulzurile rumenite. Le serveşti calde, cu un ou ochi.