Originar din America de Sud şi introdus de timpuriu în Europa, în secolul al XVI-lea, dovlecelul ocupă un loc binemeritat în orice regim alimentar sănătos. Mai mult, aceştia sunt recunoscuţi şi datorită proprietăţilor terapeutice.

Ingrediente

1 dovlecel
1 lingură bulion
1 piept de pui tocat
1 ceapă
3 căţei usturoi
2 ouă
150 g bacon (8 felii subţiri)
1-2 linguri ulei
4-5 roşii mari
sare
piper

Mod de preparare

Speli dovlecelul şi îl tai pe lung cu un cuţit ergonomic (8 felii). Ceapa tăiată şi usturoiul zdrobit le căleşti în ulei până capătă o culoare aurie, apoi adaugi carnea. Pui bulionul, mai laşi puţin şi iei tigaia de pe foc. şi laşi la răcit. Adaugi ouăle, sare şi piper după gust. Amesteci bine. Pui o felie de bacon, apoi o felie de dovlecel, câteva linguri de compoziţie şi rulezi. Dacă nu stă prins ruloul, foloseşti o scobitoare. Repeţi procedeul şi cu celelalte felii de bacon şi dovlecel. Rulourile le aşezi pe verticală într-un vas tapetat. Roşiile curăţate de coajă le dai prin răzătoare şi torni compoziţia peste rulouri. Dai la cuptor 25-30 de minute. Din când în când, iei cu lingura sos din vas şi torni peste rulouri. La final, scoţi scobitorile.

Loading...
Evaluează articolul