Cei care iubesc mâncarea bună, preocupaţi de detalii gastronomice, de la temperatură la ce anume să folosească în tigaie - unt sau ulei - vor încerca cu siguranţă următoarea reţetă de friptură preparată la tigaie.

J. Kenji Lopez-Alt, autorul cărţii “The Food Lab: Better Home Cooking Through Science” (n.r. Laboratorul de mâncare: o mai bună metodă de a prepara mâncarea acasă prin ştiinţă), explică în ce constă succesul unei fripturi reuşite preparate la tigaie.

Lopez-Alt argumentează că sunetul produs de friptura din tigaie - un şuierat puternic - stă de fapt în spatele plăcerii papilelor gustative. Acel sunet se pare că este indicatorul faptului că are loc reacţia Maillard, reacţie chimică ce face posibilă "brunificarea" anumitor alimente. Reacţia Maillard a fost descoperită în 1910 de chimistrul francez Louis Camille Maillard.

continuarea pe adevarul.ro

Loading...