Majoritatea gospodinelor din România folosesc în bucătărie uleiul de floarea-soarelui, însă este bine de văzut cât este de sănătos, dar şi dacă există variante mai bune.

Uleiul de rapiţă menţine inima sănătoasă

Un tip de ulei excelent pentru gătit este cel de rapiţă, susţin specialiştii în domeniu. Ţinând cont că are un punct înalt de ardere (acesta este un criteriu de bază atunci când alegem un ulei pentru prepararea mâncării pe aragaz sau în cuptor), ar trebui să apelezi la el cu încredere dacă vrei să îl foloseşti la prepararea unui fel de mâncare care necesită coacere sau prăjire. Evident, ar trebui să eviţi cât mai mult cu putinţă să mănânci preparate prăjite. Dacă se întâmplă totuşi să ţi se facă poftă de un ou ochi, alege uleiul de rapiţă.

Acest tip de ulei este bogat în Omega-3 care are rolul de a menţine inima sănătoasă. În plus, se pare că acest tip de ulei reduce apariţia cancerului de colon.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...