Carnea roşie şi lactatele, printre alimentele care favorizează apariţia mirosurilor corporale neplăcute

friptura marinata jpeg

Mirosurile neplăcute nu sunt o problemă în cazul persoanelor pentru care igiena este o preocupare permanentă. În plus, pot fi mascate cu uşurinţă în unele cazuri. Cu toate acestea, un factor foarte important când vine vorba de „miresmele” nedorite este alimentaţia, care influenţează atât mirosul respiraţiei unei persoane, cât şi alte mirosuri corporale.

În ciuda faptului că o igienă corespunzătoare şi puţin parfum ne scapă mirosurile neplăcute, cea mai bună cale de a evita această probemă este o grijă sporită acordată alimentaţiei, potrivit doctorului australian Rosemary Lester.

Publicaţia americană „Bustle” a făcut o listă cu alimentele care afectează mirosul corporal:

1. Mâncarea prăjită Alimentele prăjite sunt digerate mult mai greu de corpul uman, aşa că uleiurile şi grăsimile ne rămân în sistem pentru o perioadă mai lungă de timp, râncezind. Aşa apar râgâitul şi flatulenţele. Efectul acestora este „îmblânzit” de legumele bogate în clorofilă, precum spanacul, care ajută digestia şi împrospătează mirosurile. calitatea mirosului.

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro