Cartofii reprezintă o variantă care te salvează de multe ori în bucătărie, atunci când nu mai ştii ce să mai găteşti. Încearcă această reţetă de cartofi crocanţi, cu un sos cremos şi delicios şi multă verdeaţă.

Ingrediente

450 g cartofi mici
ulei, pentru prăjit

Pentru sos

230 g maioneză light
120 ml lapte de soia + 2 linguri zeamă de lămâie
2 căţei de usturoi, mărunţiţi
2 linguri ceapă albă, tocată
1 lingură pătrunjel tocat
2 linguri ceapă verde, tocată fin
2 linguri mărar, tocat fin
usturoi pudră, după gust
1 praf de boia
sare
piper

Mod de preparare

Amesteci laptele de soia neîndulcit şi zeama de lămâie, până la omogenizare, apoi dai deoparte. Clăteşti şi laşi la înmuiat în apă rece (aproximativ 3 minute) ceapa şi usturoiul, apoi strecori. Amesteci într-un vas toate ingredientele pentru sosul cremos. Îl dai la frigider 30-60 de minute, înainte să îl guşti. Potriveşti gustul de sare şi de piper.

Descojeşti cartofii şi îi tai. Încingi uleiul la foc mediu spre mare şi prăjeşti cartofii, până se rumenesc frumos. Îi scoţi pe hârtie absorbantă, îi condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi îi serveşti cu sosul cremos preparat în prealabil. Opţional, dacă vrei, decorezi cu mărar şi pătrunjel tocat.

Sursa + foto: www.ilovevegan.com

Salată de cartofi cu ceapă şi pătrunjel

Salată de cartofi cu ciuperci şi dovlecei

Salată caldă de cartofi, cu rucola şi capere

Loading...