Cartofii cu bacon la tigaie îi poţi servi la masă ca garnitură la o friptură sau îi poţi mânca simpli, ca atare. Sunt foarte săţioşi şi deosebit de gustoşi. Nu uita că găseşti în piaţă cartofi noi pe care îi poţi folosi la gătitul acestui fel de mâncare.

Cartofi cu bacon la tigaie - Ingrediente

700 g cartofi noi potriviţi
200 g bacon
1 ceapă
2 căţei de usturoi
4 linguri ulei
cimbru
rozmarin
sare
piper

Cartofi cu bacon la tigaie - Mod de preparare

Se curăţă cartofii, se spală, se taie felii potrivite şi se prăjesc într-o tigaie, stropiţi cu 2-3 linguri de ulei. În altă tigaie se încinge o lingură de ulei, se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte până se înmoaie. Se adaugă baconul tăiat cubuleţe şi se continuă călirea până când baconul devine crocant. Se toarnă baconul rumenit peste cartofii prăjiţi, se condimentează cu cimbru, rozmarin, sare şi piper, ­după gust, şi se lasă pe foc încă 1-2 minute. Se presară usturoiul tocat şi serveşti cartfoii cu bacon la tigaie imediat.

Loading...