Bogat în betacaroten, cartoful dulce este o legumă sănătoasă, dar şi foarte gustoasă. Încearcă-l în această combinaţie!

 

 

Ingrediente

  • 4 cartofi dulci medii
  • 150 g telemea de oaie
  • 8 roşii uscate în ulei
  • 100 g măsline fără sâmburi
  • ½ legătură pătrunjel
  • 5 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper, după gust

 

Speli cartofii, îi crestezi în cruce, îi stropeşti cu puţin ulei şi presari sare, după gust. Îi pui într-o tavă la cuptor, la foc mediu, aproximativ 45 de minute, până ce furculiţa intră uşor în ei.

Între timp, sfărâmi telemeaua, tai roşiile uscate şi măslinele şi mărunţeşti pătrunjelul. Le pui într-un castron, torni restul de ulei de măsline şi condimentezi cu piper şi sare, dacă mai este cazul, pentru că măslinele şi telemeaua sunt deja sărate. Omogenizezi compoziţia.

Scoţi cartofii din cuptor când sunt gata şi îi umpli cu amestecul de mai sus. Îi serveşti calzi.

FOTO: Shutterstock

Loading...