Cartofi gratinaţi cu caşcaval la cuptor

Potato gratin jpeg

Foarte gustoşi şi uşor de pregătit, cartofii gratinaţi cu caşcaval te vor cuceri încă din cuptor, cu aroma lor specifică.

Ingrediente – Cartofi gratinaţi cu caşcaval la cuptor

900 g cartofi, curăţaţi şi tăiaţi rondele subţiri

500 ml lapte

150 g caşcaval ras

4 linguri unt

1 căţel de usturoi

nucşoară, opţional

sare piper

Mod de preparare – Cartofi gratinaţi cu caşcaval la cuptor

Încingi cuptorul la 200 °C. Ungi un vas termorezistent cu puţin unt. Dai pe foc laptele cu usturoiul, cartofii şi nucşoara şi laşi să dea în clocot. Sărezi şi piperezi, după gust. Ţii pe foc 10 minute, până ce cartofii se frăgezesc şi sosul începe să se îngroaşe.

Îi aşezi apoi în vas şi presari caşcavalul. Dai la cuptor neacoperiţi 25-30 de minute. Laşi la răcit puţin înainte de servire.

Sursa http://12tomatoes.com

http://12tomatoes.com