Cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc. Reţetă clasică rusească FOTO

Cartofi inabusiti la cuptor, cu carne de porc  Reteta clasica ruseasca jpeg

Această reţetă de cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc, te va ispiti cu siguranţă. Pentru preparatul acesta, ai nevoie de bucăţi de carne de porc, cartofi albi şi multe legume, iar la final vei obţine un preparat cremos şi delicios. Poţi să dai la cuptor cartofii fie într-un vas termorezistent, fie într-o tavă mare de copt.

Cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc. Reţetă clasică rusească – Ingrediente (6 porţii)

Pentru carnea de porc

450 g carne de porc (sau pui, dacă preferi) 1/4 linguriţă de usturoi pudră 1/4 linguriţă piper 1/4 linguriţă sare cu condimente 1/4 linguriţă sare 2 linguri ulei

Pentru amestecul de legume:

1 ceapă mare

2 morcovi

1 căţel de usturoi tocat

1 lingură de făină

3 linguri de pastă de tomate

1 lingură smântână

1 lingură de ulei (dacă este nevoie)

3 căni de apă

1 linguriţă sare

1/4 linguriţă piper

Pentru restul reţetei:

1/2 ardei gras roşu

7-8 cartofi mari sau medii

1 foaie de dafin

mărar proaspăt, opţional

coriandru, opţional

Cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc. Reţetă clasică rusească – Mod de preparare

Încingi cuptorul la o temperatură cât mai mare. Cureţi cartofii albi şi îi tai în bucăţi mari (în 3 sau 4). Îi acoperi cu apă rece şi îi laşi deoparte. Tai ardeiul gras în felii groase, tai cât mai fin ceapa, feliezi morcovii; laşi deoparte legumele.

image

Tai carnea de porc în bucăţi nu prea mari, de câţiva centimetri, şi o usuci cu prosoape de hârtie. Combini pudra de usturoi, condimentele preferate, sarea şi piperul, apoi condimentezi carnea de porc. Dai la frigider carnea, cel puţin o oră.

Încingi 2 linguri de ulei într-o cratiţă. Odată ce uleiul s-a încins, adaugi carnea. Sotezi bucăţile de porc timp de 5-6 minute. Amesteci frecvent, până când carnea a devenit aurie.

image

Acum muţi carnea de porc într-un vas mare (fie tavă, fie vas termorezistent). Adaugi ardeiul gras printre bucăţile de carne de porc, pe fundul vasului.

image

În aceeaşi cratiţă în care ai prăjit carnea, adaugi ceapa. Sotezi 3-4 minute (dacă este nevoie, mai pui ulei). Adaugi morcovii peste ceapă, sotezi alte 3-4 minute. Adaugi usturoiul tocat şi amesteci bine.

Adaugi pasta de tomate şi smântâna şi amesteci din nou. Apoi adaugi făina şi amesteci totul. Într-un final, adaugi apa, sarea şi piperul şi amesteci compoziţia. Laşi să fiarbă la foc mic 1 minut.

image

Scurgi cartofii de apă şi îi adaugi în vasul termorezistent sau tava pregătită anterior. Pui o foaie de dafin. Torni amestecul de legume peste toate lucrurile din vas sau tavă. Amesteci uşor. Acoperi cu folie şi dai vasul la cuptor 30 de minute.

image

Scoţi tava din cuptor şi amesteci bine. Dai la cuptor alte 8-10 minute, până când cartofii s-au pătruns bine şi s-au copt corespunzător.

Adaugi ierburi aromatice proaspete înainte de a servi aceşti cartofi înăbuşiţi la cuptor, cu carne de porc (după o reţetă clasică rusească), şi amesteci bine. Mănânci preparatul cât este cald.

image