Ingrediente

Pentru cartofi

2 cartofi mari

Sare

Piper negru proaspăt măcinat

2 linguriţe de pudră de usturoi

1 linguriţă de amestec de condimente italieneşti

250 g parmezan răzuit

12 felii subţiri de bacon

Pentru sos

250 ml maioneză

120 g iaurt grecesc

1 lingură muştar

O ceapă roşie

4 căţei de usturoi

Mentă proaspătă

Sare

Piper

Mod de preparare

Preîncălzeşte cuptorul la 200° Celsius. Pe o tavă pune hârtie de copt pe care apoi trebuie să o ungi cu ulei sau unt. Într-un bol înalt pune sarea, piperul, pudra de usturoi, condimentele italieneşti şi parmezanul. Amestecă-le cu telul cât să se omogenizeze.

Curăţă cartofii şi apoi taie-i în felii generoase. Dintr-un cartof ar trebui să ai 6 porţii. Pune-i apoi într-un bol suficient de înalt. Acoperă-i cu amestecul de ingrediente având grijă ca fiecare să fie acoperit. Apoi, înfăşoară fiecare bucată de cartof cu câte o felie de bacon.

Pune cartofii pe tavă şi dă-o la cuptor pentru 35 de minute, având grijă ca la jumătatea timpului să îi întorci pe cealalaltă parte.

Pentru sos

Curăţă ceapa şi toac-o mărunt. Pune toate ingredientele într-un bol şi amestecă-le se omogenizează.

Cartofii se servesc calzi, cu sos.

Loading...