Iată o garnitură care se prepară din doar câteva ingrediente simple. Merită să încerci şi tu această reţetă, mai ales dacă îţi plac mâncărurile cu cartofi roşii.

Cartofi roşii la cuptor - Ingrediente

800-900 g cartofi roşii mici, tăiaţi jumătăţi
3 linguri unt topit
2 linguriţe mărar uscat
1 linguriţă pătrunjel uscat sau arpagic
1 linguriţă usturoi granulat
1/2 linguriţă ceapă granulată
1/2 linguriţă ceapă
1/2 linguriţă piper

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul. Într-un bol mic, amesteci untul topit, mărarul, pătrunjelul sau arpagicul, usturoiul granulat, ceapa granulată, sarea şi piperul.

Torni untul cu condimente într-o tavă adâncă de copt. Untul trebuie să acopere întreaga suprafaţă a tăvii.

Aşezi jumătăţile de cartofi, spălaţi bine în prealabil, în tavă, cu partea tăiată în jos. Ungi coaja cartofilor cu untul topit din tavă. Presari sare grunjoasă.

Dai tava la cuptor 30-35 de minute, până când cartofii devin crocanţi. Partea de jos ar trebui să fie galben-aurie şi crocantă.

Sursa + foto: therealfoodrds.com

Loading...