Cartofi umpluţi

1 shutterstock cartofi umpluti jpg jpeg

O reţetă ideală pentru un aperitiv delicios, pe care îl faci rapid. Cartofii sunt delicioşi în combinaţie cu brânză, dar şi cu şuncă sau bacon. Încearcă această reţetă şi spune-ne cum ţi s-a părut.

Ingrediente pentru cartofi umpluţi:

6 cartofi noi mai mari 50 g brânză de oaie 50 g caşcaval 50 g smântână pentru gătit 3 fire ceapă verde 6 felii bacon tăiate şuviţe sare, piper pătrunjel, opţional unt, pentru uns

Mod de preparare:

Speli bine cartofii, îi laşi în coajă şi îi pui la fiert în apă cu sare, atât cât să fie acoperiţi cu două degete. Îi ţii doar până se înmoaie uşor, că altfel se sfărâmă. Îi scoţi şi îi laşi la răcit. Razi brânza şi caşcavalul, apoi le combini cu smântâna şi cu baconul. Potriveşti gustul de sare şi piper.

Ungi cu unt o tavă, aşezi cartofii, îi crestezi din loc în loc până la jumătate, apoi pui între tăieturi

câte o linguriţă din compoziţia cu smântână şi cu fâşiuţe de bacon. Dai tava la cuptorul încins 15-20 de minute. Îi serveşti cu ceapa tăiată fin şi, dacă vrei, cu pătrunjel tocat.