Cataif

cataif jpeg

Te poftim azi într-o călători a simţurilor rafinate odată cu prepararea acestui desert oriental, apetisant.

Ingrediente

1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet

600 ml apă

400 g zahăr

zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare

Amesteci, într-un bol, fisticul măcinat, zahărul, pesmetul şi scorţişoara. Aşezi aluatul de cataif într-un vas, torni peste el untul topit şi laşi 1-2 minute. Între timp, prepari siropul. Fierbi apa cu zahărul şi cu zeama de lămâie. Ungi cu unt tava pe care o dai la cuptor. Întinzi în ea jumătate din cantitatea de aluat pentru cataif, pui amestecul de fistic (păstrezi din el cam o mână), acoperi cu restul de aluat şi torni siropul. Dai la cuptorul încins şi ţii până când se aureşte. Opreşti focul şi presari fisticul păstrat.