Când eşti sub tratament, e bine să ţii cont de ceea ce consumi în preajma orelor la care obişnuieşti să iei medicamentele. De ce? Există alimente ce pot întârzia sau anula efectele benefice ale pastilelor, aşa cum sunt şi situaţii în care pot apărea reacţii adverse sau se pot agrava unele probleme de sănătate.

Când e bine să eviţi grepfrutul

Deşi conţine multe substanţe nutritive,grepfrutul interacţionează cu o gamă largă de medicamente. O jumătate de pahar cu suc de grepfrut poate să tripleze efectul antibioticelor,analgezicelor şi al pastilelor contra cancerului sau colesterolului. Consumul fructului pe perioada unui tratament poate avea şi efecte adverse (hemoragii stomacale,probleme renale,dureri musculare,bătăi neregulate ale inimii). Nu mânca  grepfrut dacă iei antidepresive,anticoncepţionale sau pastile împotriva maladiilor cardiace ori pentru tratarea astmului.

Nu consuma lactate dacă iei antibiotice

Încearcă să te abţii de la a consuma brânză,iaurt şi lapte,la un interval de două,trei ore înainte sau după ce iei antibioticele. Ionii de calciu,magneziul şi fierul din compoziţia produselor lactate împiedică buna absorbţie a antibioticelor în sistemul digestiv şi astfel efectul lor benefic este cu mult diminuat.

Află mai mult pe clickpentrufemei.ro

Loading...