Cu toamna-n geam, masa de seară intră în ritualul zilnic cu reţete mai bogate, numai bune pentru a ne pregăti temeinic de sezon cu şi mai multe vitamine şi nutrienţi. Iată câteva idei pentru o cină completă!

Medalion de curcan cu cartofi gratinaţi

Ingrediente:

1 kg cartofi, 50 g parmezan, 50 g brânză cu mucegai albastru, 250 ml smântână, sare, piper, nucşoară, 1 ceapă, 1 lingură de unt, 100 g spanac proaspăt, 600 g carne de curcan, cimbru, 2 linguri ulei.

Mod de preparare:

1 După ce ai curăţat şi spălat cartofii, fie îi răzuieşti, fie îi tai felii şi îi adaugi într-un vas, peste care adaugi parmezan ras, brânza cu mucegai, smântâna şi condimentele.

2 Căleşte în unt o ceapă tăiată cubuleţe, peste care adaugă spanacul şi cartofii şi amestecă cu grijă. Lasă mixtura să se scurgă printr-o tigaie cu găuri, apoi asezonează cu restul de parmezan şi ţine la cuptor timp de 50 minute, la 140 grade Celsius.

3 Taie pieptul de curcan felii şi bate-le uşor, condimentează-le şi frige-le la foc mare, într-o tigaie cu ulei încins. După ce s-au caramelizat, scoate-le, adaugă cimbrul şi coace-le timp de 5 minute.

4 Se serveşte un medalion de curcan cu garnitură de cartofi şi spanac.

Vezi şi alte idei pentru cină.

Loading...
Evaluează articolul