Persoanele care ţin post pot include în alimentaţie, în Săptămâna Mare, fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe ca acoperă necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidraţi, lipide şi vitamine, potrivit medicului nutriţionist Lygia Alexandrescu.

Potrivit acesteia, aproape toate alimentele, cu excepţia alcoolului şi zahărului, sunt surse de proteine. Cartofii, pâinea integrală, orezul, spanacul, broccoli, alunele, mazărea, untul de arahide, tofu, laptele de soia şi lintea sunt doar câteva exemple de surse de proteine vegetale.

„O dietă vegetariană diversă care să includă fructe, legume, cereale, nuci şi seminţe acoperă necesarul zilnic nutritiv de proteine, carbohidraţi, lipide şi vitamine. Şi aici un rol important îi revine nutriţionistului care poate stabili un program nutriţional echilibrat, mai ales şi în situaţia în care persoana în cauză are şi un surplus de kilograme care trebuie pierdute", a afirmat Alexandrescu, citată de Agerpres.

continuarea pe clicksanatate.ro

Loading...
Evaluează articolul